Ah, ta Nemačka

Nadjoh vremena, da vam napišem post o jednom od mojih omiljenih gradova na svetu – Diseldorfu.

Inače, u ovaj grad sam prvi put došla 2003 godine, gde sam učila i radila 5 godina.  Verovali ili ne, u Beogradu sam zadnjih 5 godina, i nisam stigla od drugih obilazaka da se vratim u ovaj prelepi grad, koji mi jako nedostaje.  Tako da, sam iskoristila ove praznike, i slobodne dane da svratim do Nemačke, 7 dana.

Ovaj put, nisam htela nikog od prijatelja da cimam za prenoćište, već samo opet iskoristila sve čari sajta Airbnb.com, i uzela apartman u centru grada. link

Stančić je u samom centru, u delu starog grada, gde se nalazi dobar deo restorana, kafica, klubova, i radnjica za lepe kupovine. Sletela sam, 29.decembra u 11h, domaćin me je sačekao, dao mi kratka uputstva oko stana i moj dan je počeo.

Diseldorf je glavni grad Nemačke pokrajine Severne Rajne- Vestfalije, poznat je po svom prelepom šetalištu uz Rajnu i svoju “kraljevsku  ulicu”, gde mogu se naći najluksuznije radnje na svetu. Ranije sam često sretala na ulici sve poznate zvezde iz Los Angelesa, kako ovde šopinguju!

O ovom gradu mogu reći samo lepe stvari, mada previše sam subjektivna, jer sam ovde živela dugo, pa ga smatrama svojom drugom kućom. Šetnja je odmah počela starim gradom, šetalištem uz mnoštvo butika, pivnica i šiša Barova. Iako je relativno hladno, ljudi sede u baštama, uzivaju uz postavljene grejalice i druženje uz pivce.

Poslednjih 10-tak dana, postavljena je i velika panorama uz Rajn, sa pogledom na ceo grad sa visine.

Toranj na Rajni, krasi grad. Na vrhu se nalazi prelepi restoran, koji se vrti u krug i imate divan pogled dok jedete.

Novogodišnje slavlje, provela sam na obali Rajne, gde se turisti i domaći opraštaju od stare godine velikim vatrometom i  bukom.

Diseldorf je poznat po svojim “Krivim” zgradama, koje su obavezan must see za svakog ko poseti grad.

U ovom  gradu ima toliko toga da se vidi, da je tih 7 dana bilo malo da obidjem sve što sam naumila. Poznati AkvaZoo,  akvarijum muzej, košta 7 eur po osobi gde možete videti najčudnije ribice, ajkule i prošetati se amazonskom džunglom.

U centru gradu su uveliko počela velika sniženja, koja sam iskoristila , što za kupovinu obuće, gde su bile akcije kupis 2 para dobijes 3 za dž, kozmetika, jedan parfem + drugi gratis, 2 kupi 3 za 50 posto jeftinije… itd. Stvarno, na svakom koraku sniženja, koja se ne mogu tako lako obići, a to nisam ni želela 🙂

H & M je imao baš dobru ponudu, kaputiće za po 15, 2o eur, jakne perjane za 35, sakoe 12, majice i veš od 2,3 eur! Kupila sam ovaj žuti kaputić sa slika, nisam mogla da mu odolim!

Naravno, mami-pare na svakom ćošu. Ostavljam vas da uživate u slikama.

Morala sam uzeti ovu koledžicu- duks jaknu, za proleće, samo 28 Eur.

U Douglas parfimerijama, možete naći sve svetske brendove, Lancome, Dior, Essie,  Smashbox, The Body Shop (jeftinije nego u njihovim radnjama), Nars, NYX, Laura Mercier, Nuxe, MAC…. itd. Tu sam MORALA da obnovim par stvarčica u kozmetičkom koferčetu.

Takodje i u MAC store, iskoristila njihovu akciju BACK TO MAC, gde vratite 6 praznih flašica njihovih proizvoda i možete da izaberete karmin. Ja sam izabrala boju Saint Germain, jaka pink boja, koja nije za svake prilike, ali mi se bassssssss svidela!! Dva pudera, studio fix fluid, boju NC42 i NW30, to su boje koje kad pomešam najviše odgovaraju mom tenu, jer zimi često koristim samopotamnjivače, pa moram da kombinujem svetle i tamne boje tečnih pudera. Jedan blot je morao da nadje mesto jer ih trošim jako brzo pa uvek kad izadjem iz Srbije, kupujem zalihe. 22eur je u Diseldorfu.

Kao što možete da vidite, cene su šarolike, za svakog ima po nešto. Iskoristila sam da svratim i u Keln, tamo sam  jako lepe stvarčiće kupila. Ako imate priliku ova dva grada obavezno obidjite, jer su udaljena samo 40 km jedan od drugog! Probajte kobasice, pivo i predobre krompiriće.

Nisam propuštala dan da ne pijem  Bubble tea koji se pravi u TEA ONE Bubble tea Baru u Diseldorfu. Košta samo3 eur, i toliko je dobar, da sam ceo dan jurila balončiće kroz slamku 🙂

(čula sam da je otvoren takav bar negde u Beogradu, moraću da odem da probam) !!

Divno sam se provela, odmorila i nakupovala.
Želim da uživate u 2013 kao što sam ja u prošloj godini. Da vam se sve želje ispune i svi snovi!!

Big kiss od Bamby

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.