******Brazilski tretman kose keratinom*******

Zdrava i lepa kosa nece nikad izaci iz mode!!

Trziste je preplavljeno raznim preparatima, tretmanima za negu kose, na vama  je da pronadjete sta vam najvise odgovara!
Kao beauty freak, nema sta nisam probala da stavim na svoju kosu! Sama sam buckala maske od maslinovog ulja, arganovog ulja, jaja,meda… naravno, jedva sam to oprala posle sa glave, ali sto je najbitnije kosa bude divna i sjajna. Ja bas vodim racuna o kosi, ukras svake zene je lepa negovana, zdrava kosa.

Za rodjendan sam dobila vaucher za poznati tretman brazilskim keratinom. Keratin se sjedini sa dlakom, hrani je i cini kosu zdravom i sjajnijom.
Na tretmanu sam bila u salonu Mystique na Novom Beogradu. ( http://www.salonmystique.co.rs/)

Salon je vrlo lep i nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, daleko od gradske buke u prijatnoj atmosferi me je docekao frizer Boris. Tretman je pocet pranjem kose specijalnim samponoma, onda se parcijalno, pramen po pramen, maze tanak sloj keratina, koji vrlo intenzivno mirise na cocos i vanilu!!! Mljac …

Sve se prekrije folijom i onda se sedi jedno 30 minuta pod haubom. Keratin se susi i sjedinjuje sa dlakom. Posle toga dolazi u akciju presa, kojom se kosa ispravlja. U tom procesu, moraju da se nose maske zbog isparavanja, koja su kancerogena. Zanimljiva su bila lica musterija koja su tek usla u salon, kad su nas videli sa maskama gledali su nas sa cudjenjem!!! 🙂
Kosa ne sme da se pere 3 dana, niti vezuje u rep. Sme da se pere samo samponom bez sulfata.
Jer sam zaboravila digitalni aparat, u prilogu su vam slike sa mobilnog, bas mi je zao jer nemam bolje slike pre i posle tretmana.

Jel ste probale ovaj tretman i kako vam se dopada?

 
Slike posle tretmana

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.