Grčka šoping

Neprestano dobijam mailove na ovu temu –  gde šta šopingovati u Grčkoj.  Odlučih da napravim ovaj post, kako bih mogla ljude da uputim na njega.

Znate svi da mnogo godina letujem po Grčkoj i da mogu da vam prepuručim par mesta, koji su se meni pokazali isplativim za kupovine. Jedna od koleginica blogerki je napravila lep post o šoping mogućnostima u Solunu i oko njega , koji možete pročitati, a ja ću se samo nadovezati na nju – KLIK. 

Prvo, sve preporuke za kožne jakne u Solunu. Ne nije, kod nekog Janisa, o kom se pričalo na raznim forumima, već je kod firme LAPEL .

Lapel je specijalizovana prodavnica za prodaju kože i bundi. Ne možete je promašiti, ako krenete od Aristotelovog trga ka luci/ molu, kod velike stare zgrade pristaništa prema parkingu ( koji je moja preporuka za ostavljanje vozila u Solunu) videćete odmah na ćošku radnju Lapel. Devojke unutra, tj ženice su jako profesionalne, pravi prodavci. Govore po 5 jezika, na kraju izašli su u susret da mi urade na jakni sve što ja hoću. Da je radila fabrika, sašila bi mi po želji, ali pošto su bili kolektivni odmori, kupila sam onu koja mi je najbolje stajala u tom momentu. Krenula sam da kupim crnu bajkerku, na kraju na nagovor dečka i po savetu prodavačice uzela sam ovu braon 🙂

213

lapelDSC_8368

jaknaŽenice su bile divne, i objasnile su mi kako da povratim porez za jaknu, one isplaćuju čak u radnji tax free. Što znači, da morate na granici pečatirati dokument koji vam daju, i u roku od 3 meseca možete pokupiti svoje pare u njihovoj radnji. Postoji mogućnost i da se pare uzmu na free shopu ALI, dobijete upola manje para nego u radnji. Pošto moji prijatelji idu u septembru, daću njima da mi uzmu pare. Super deal.

Postoji radnja i na Halkidikiju u Kalitei, ali tamo je izbor bio grozan. Jeste jeftinije, ali su modeli “back to the 80’s”! Tako da preporučujem ovu u Solunu da obidjete ako tražite nešto lepo za jesen i zimu.

E, najnovije ove 2015 godine jeste to da je otvoren i omanji Outlet, One Salonica. I smešno je, da mi je flajer uvalio neki carinik na samom ulazu u Grčku. Zanimljivo. Outlet sam odmah stavila na listu – za obići. Lako je iz centra Soluna doći do outleta. 11751930_943620915701069_4432209980910247904_n11954835_966647363398424_7901078406442736539_noutletOd železničke stanice, vam treba nekih 10 minuta prevozom ili autom. Outlet je pravi šoping centar, koji je mnogoooo klimatizovan, to odmah da vam naglasim, jer kad udjete sa velikih vručina, smrznete se unutra. Preporučujem obilazak zasebno njega, zasebno centra grada, jer vam neće biti dobro ako je napolju 40 stepeni, kao što je meni bilo.

Obavezno svratite u MANGO, outlet je super snabdeven, nema odredjenih kolekcija, već je mix raznih stilova koji su nosivi uvek. Odlične biznis garderobe je bilo pa i jakni i sakoa. Adidas je takodje odlično opremljen, svega ima po niskim cenama. Npr. Kožne duboke muške patike su 29 eur, a ženske za trčanje 30e.  U Beogradu takve patike su preko 12 000.Što se tiče garderobe, možete naći  i High Fashion brendove kao Christian Louboutin, Armani, Tommi Hil… itd. Stvarno ima za svačiji ukus.patike

U prizemlju je i veliki hiper market Carrefour, tu obavezno idite u kupovinu pokućanstva i namirnica, jeftinije u Grčkoj nisam našla od njih. Na vrhu je food court, de i nije neki izbor hrane, ali je zato tu Cinaabon, brend američkih kolača od koga samo možete prste da poližete! Nije za ljude na dijeti… to kad probate nikad kraja!! Odličan!save

 

 

 

To je to što se ove teme tiče,  i za sva pitanja sam tu. Ako sam nešto zaboravila na temu kože, vi mi obratite pažnju, jer hoću da ovaj post što pre osvane, kao bi ljudi koji tek sad idu na more mogli da pročitaju.

Hvala što me pratite.
Bamby

Bamby's Beauty Lab

Bamby's Beauty Lab

Zovem se Milica živim u Beogradu i imam 35 godine. Drogerista sam po struci (bivši stipendista dm-Drogerije - Nemačke Industrijske komore Dizeldorfa). Pročitaj više

4 comments

 1. Jakna je predivna ali predivna. Koja je cena?

  Reply
  1. 150 je bila sa popustom od 20%, tako da sam uzela i ovo krzneno oko vrata, to su mi na licu mesta napravili i dodali dugmiće sa tim je jakna izašla 170 eur, – 30 eur TAx free povraćaj 🙂 tako da je jakna 140 sa krznom izašla!

   Reply
 2. Patike su super, bas mi se dopadaju. 😀

  Reply
 3. Jakna je predobra. <3_<3

  (Usput, kako sam nova u blogerskim vodama, dobro bi mi dosla mala podrska, klikom na http://pcrecepti.blogspot.ba/ . )

  Reply

Leave a Reply

10 + 18 =