Greece in my Heart <3

E pa drugari, vratih se ja sa dugog letovanja. Mada, 16 dana mi je proletelo jako brzo.

Dobila sam dosta komentara i mailova od vas. Najviše ste mi tražile da opisem gde sam to sve bila u Grčkoj, za devojke koje tek planiraju da idu, i zanima ih šoping i cene. Drugi mailovi se tiču moje nege na moru. Tako da sam tako i podelila postove, malo o letovanju,  malo o proizvodima koje sam kupila u samoj Grčkoj i one koje sam ponela na letovanje.

Za sad, ću vam opisati ukratko gde sam sve bila i slikice.

Kao prvo, u prošlom postu ste videle, da sam u Grčkoj bila u mestu blizu grada Kavale- Nea Paramos. Tu sam se zadrzala nekih 7 dana, gde sam lako odlazila i u Kavalu u malu šoping turu.

 

Kavala, prelep grad sa lukom koja miriše na tek ulovljene morske plodove, sa puno restorana duž same obale. Možete videti zidine kule  starog zamka, koji se nalazi na visini,koji nažalost nisam imala snage da obidjem, jer je bilo preko 43 stepena taj dan. Zadovoljila sam se šetnjom kroz centar grada uzanim ulicama punih kafea i poslastičara. Radnjice u samom gradu su super snabdevene, imaju Sephoru, Benetton itd, a rasprodaje su počele kao i svuda u Grčkoj. Uglavnom je sve što valja pokupljeno i ostale su bezvezne veličine.  Zbog velikih vrućina, nisam se dugo zadržavala, već sam se vratila na plažice  u moje malo seoce.  Obavezno otici u restorane riblje hrane uz luku, tamo su najpoznatiji za svoje specijalitete u celoj grckoj. Grad u svakom slučaju vredi obići, ali po danima kad je vreme pristojno za šetnje.

Do Kavale je lako doći, čak i ako dolazite iz Soluna. Njihovi lokalni autobusi KTEL –  koji voze uz plažu, staju u sva okolna mesta uzput do Kavale. Karta kosta 2,20 eur. Pošto su jako udobni i klimatizovani, možete iz basa videti tako lepa mesta, koja ovako nikad nebiste ni znali da postoje.

Sutra…. Solun, Shopping, plaze.…. kisss od Bamby

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.