Kako srediti obrve

Napravila sam malu pauzu od blogovanja, malo putovala poslom, malo privatno i eto me sa puno slikica i sa novim iskustvima da podelim sa vama. Te će moje leto, biti puno putovanja već to znam i jako se radujem.

Ovo je tema o kojoj nisam nikad na svom blogu pisala, a često dobijam upite od čitateljki. Pa odlučih, da počnem prvo sa njom;  kako ja sredjujem svoje obrve.

Najupadljiviji deo lica su obrve. Da, obrve one su ram vaseg lica! Pravi ukras sa kojim se radjamo, a koje smo uglavnom sve žene unakazile u mladjim danima. Čast izuzetcima.

Šetajući gradom, vidim sve više devojaka koje greše sa svojim obrvama, imaju dve pijavice na sred čela! Precrtane, istetovirane, predebele kockaste obrve koje se apsolutno ne uklapaju na njihovim licima. Molim vas devojke, savladajte oblikovanje svojih obrva! Obrve i te kako utiču na izraz vašeg lica. Pretanke obrve vas samo čine starijima, a predebele,iscrtane – zastrasujucim! Moja preporuka je ako imate lepe prirodne obrve, da samo višak izmedju obrva i malo iznad kapka počupate. Najbolje je da potražite pomoć od stručnih lica u kozmetičkom salonu, koji mogu da vam oblikuju a vi posle pratite oblik i održavate.

Ako se odlučite za trajne metode, dobro se raspitajte. Previše nestručnih kadrova, radi tetoviranje i japanske obrve tj. microblading.  Masa priučenih radnika, uče se kroz praksu, umesto da prvo savladaju osnovne tehnike rada, izuče oblike lica da bi stekli osećaj za formu i estetiku. Tu su najveće greške. Ne stoje svima iste kockaste obrve i visoki uglovi! Trendovi dodju i odu, i ne treba ih slepo pratiti. Najlakše je, da se orijentišete ako želite luk, jeste da uvek bude u ravni sa zenicom.

Nedavno ste mogli videti post o ekstenzijama obrva – OVDE, što smatram da je odlično rešenje za neke specijalne prilike pa i godišnje odmore kad vas mrzi da se bavite obrvama duže od dva minuta.

Svoje obrve, svakodnevno sredjujem na sledeća dva načina:

  • Maskarom za obrve
  • Senkom za obrve

Tu je i stara dobra četka za popunjavanje. Sa njom mi je najsigurnije baratati, jer mogu da kontrolišem količinu prozvoda koju nanosim.

Nažalost, moje obrve su jako svetle i retke. Nikad ih nisam prečupala, jer nisam imala šta. Po prirodi su baš tanke i jako svetle, te moram ih blago potamneti. Svakodnevo, prvo našminkam lice, i nanesem senku na kapke. Tek onda, prelazim na obrve. Očešljam ih četkicom, i pratim luk rasta. Uzimam NYX maskaru za obrve u braon boji, i predjem blago preko obrva. Vrlo nežno pročešljam maskarom, time da svaka dlaka pokupi minimalno boje. Blagim prelazom četkice, dobijam tamnije i urednije obrve. Maskara je kremasta, i ima vosak u sebi, pa je lako za oblikovanje dlačica koje štrče. Umačem četkicu u senku za obrve, u ovom slučaju je to Anastasia Beverly Hills Brow powder duo,  i lagano povlačim lukove, popunjavam i oblikujem obrvu. U suštini, nijedna obrva nije ista, i dok obe ne oblikujem da budu približno jednake, ne odustajem.

Imam naravno „bad brow day“, kad mi dodje da poludim, ali sa malo strpljenja uspem da izadjem iz kuće u pristojnom stanju.

Moja velika preporuka kad su obrve u pitanju jeste, kad ih sredite i oblikujete, da prsnete na prst malo laka za kosu. Onda, lagano predjete prstom preko obrve, i obećavam, obrva će odmah izgledati mnogo bolje, a samim tim produžićete trajnost preparata na njima. Probajte, obličan savet, koji sam ja dobila pre jedno 15 godina i kog se i danas držim. Mada, danas postoje i fixatori i voskovi za obrve, ali ja se držim ovog proverenog recepta. I lak za kosu uvek imam u kući.

Proizvodi koje koristim svakodnevno za sredjivanje obrva:

NYX – brow mascara

mask

Četkice su Cala, Zoeva 

obrve

Anastasia Beverly Hills Browcan

fd

obresddfff

I evo kako izgledaju ujutru kad ustanem i kako kad ih sredim. Nadam se da vam se dopadaju!

okoobrva

collage

Koji su vaši saveti za oblikovanje obrva, imate li vi neku svoju tajnu? Šta koristite od preparata?

Svaki savet je dobrodošao!!

Bamby

Bamby's Beauty Lab

Bamby's Beauty Lab

Zovem se Milica živim u Beogradu i imam 35 godine. Drogerista sam po struci (bivši stipendista dm-Drogerije - Nemačke Industrijske komore Dizeldorfa). Pročitaj više

Leave a Reply

1 × 3 =