Weleda Nar

weleda
Dugo nisam sa vama podelila ništa što koristim za negu tela iz Weleda palete. Weleda je nekad bio moj saputnik za putovanja, zbog svojih tuba, koje su bile lake za šetkanje po svetu, danas smo nerazdvojni i u kućnim uslovima.

Od Welede sam probala baš dosta proizvoda, uglavnom ono čime se naviše ponose, a to su ulja. O čistini i esencijama njihovih  ulja i sastojcima vam ne moram ovde pričati, jer se zna da su besprekorni po tom pitanju.  Uzimaju najefikasnije delove koje nam biljke u prirodi nude. Ovde ću sa vama podeliti mali deo onoga što je brend nama dao iz kolekcije sa uljima nara.

Ulje nara je poznato kao glavni borac kože protiv starosti. Sok od nara, se u grčkoj smatra najboljim lekom za prevenciju bolesti srca. Toliko je moćno!

Crvena- Nar Weleda serija je namenjena zreloj i opuštenoj koži, koja vapi za zatezenjem i regeneracijom.

weleda-2weleda-1Ulje nara dragoceno stimuliše ćelije kože i kao antioksidan ima i regenerativne moći. Koža se zateže, ćelije se stite spolja i unutra. Poseban je po visokom sadržaju polifenola koj je odgovaran za to. Polifenoli su (fito) hemikalije i imaju izuzetan antioxidativan potencijal da štite ćelije kože od zagadjenja i spoljnjih uticaja. Zamislite male vojnike, koji štite ćelije svoji telima i bore se sa svim što ih može ugroziti.

Ulje se cedi direktno iz ploda i koštica, da bi ste dobili ovu količinu proizvoda, moraju se dodati i druga esencijalna ulja.

Ovo Wleda ulje,  velikim delom sadrži zbog same nege, organsko jojoba ulje, zbog svojih svojstava regeneracije i hranjenja kože. Jojoba ulje je zlatkaste boje, i vrlo slično je sebumu naše kože i pretežno pripomaže koži pri hidrataciji i vlaženju. Zbog njega, ulje možete korisiti i ispod tuša na vlažnu kožu, kako bi ona pokupila sve njegove blagodeti.

weleda-5sastavJa ulje preporučujem, za kožu koja je umorna, od sunca, slane vode, za kožu koja je stalno u uskoj odeći, pa vidite da je od trenja izgubila svoju elastičnost i punoću. To što je nar serija za zrelu kožu, ne znači da i mladji ne mogu da je koriste, to je onaj veliki plus Weleda prozvoda, možete koristiti sve što vam odgovara, jer vam sigurno neće škoditi. Ulje je dosta gusto i sporo se troši.

wleleda-3tuba

Gel za tuširanje, je dobio plaketu kao najbolja tuširalica 2013 godine, u Nemačkoj. A znate, da nemci nemaju pardona kad daju neke kritike. Onda, jasno vam je  koliko je morao nemačkih noseva i tela da zadovolji da bi dobio titulu bilo kakve vrste. Gel za tuširanje je guste i žućkaste boje, moram odmah da vam kažem da ne peni, da se ne iznenadite ako to očekujete od njega.

Kad smo kod noseva, ne bih znala kako miriše nar, tj ne znam da opišem, nar je nešto što mirisom odmah nećete znati da “provalite” da vam neko gurne da pomirišete. Zrnca nara, po meni nemaju neki poseban prepoznatljiv miris. Zbog toga moram priznati da ova nar kolekcija, meni samo miriše osvežavajuće i lepo, ali ne kao na voćku.

Prvo koristim gel za tuširanje, pa onda na vlažnu kožu pod tušem, nanosim  ulje! Još jedna prednost je da ovo ulje možete mazati i na lice. To radim samo pod tušem. Takodje,  znajući čistoću ulja, koristila sam i na kosi.

Sa Weledom nećete pogrešiti, za svaki tip kože možete naći adekvatnu negu, a kao prevencija za starenje i opuštanje ja preporučujem definitivno crvenu od nara.

Weleda proizvode možete naći u bolje snabdevenim apotekama i drogerijama.

Da li volite prirodne preparate za negu tela?

Koje su vaše preporuke?

Dajte šansu prirodi

Kiss Bamby

drina

Bamby's Beauty Lab

Bamby's Beauty Lab

Zovem se Milica živim u Beogradu i imam 35 godine. Drogerista sam po struci (bivši stipendista dm-Drogerije - Nemačke Industrijske komore Dizeldorfa). Pročitaj više

1 comment

  1. Ohoho, ulje ide na spisak zelja (neophodnih!!!) od sledece godine kad mi zatezanje koze stomaka bude bio prioritet 🙂 🙂 Obozavam tvoje postove, i to sto jako lako i prirodno utices na to da pozelim nesto da probam, iskreno! 🙂

    Reply

Leave a Reply

5 × 1 =