3d Mezoniti – Novi trend u podmlađivanju kože

Svuda nas bombarduju o novom načinu podmladjivanja koji se zove  – 3d mezoniti!

Naravno, uporna kakva jesam, i hoću sve da probam da produžim mladost koliko mogu, otišla sam sa namerom da mi moja Dr Ivana, kod koje idem na mezoterapiju, objasni šta je to!

Odmah sam počela da je smaram i ukapirala da to uopšte još uvek nije intervencija za mene, jer mi koža još uvek nije toliko opuštena, već ću ja neki filercic da stavim čisto da osvezim lice. Imala je vremena da mi lepo objasni šta su to 3d mezoniti,  rad za koje je obučavana u Rusiji, tako da ću ja vama da pojasnim, za sve one koje koje to zanima.

Kao prvo, ukrala sam joj par iglica da bih vam pokazala kako to izgleda i nadam se da sam ih lepo uslikala:

mezoigle

Kao što vidite igla izgleda kao i svaka druga medicinska igla.

mezoigla

mezonitit

mezonititw

konac i nit

Same niti napravljene su od biorazgradivog materijala i provučene su unutar igle. Njenim uvođenjem kroz kožu ubacuje se nit koja tu ostaje od šest do devet meseci. Za to vreme na mestu ubacivanja igle stvara se fibrozno tkivo koje zateže kožu. Pozitivni rezultati odmah se primećuju i oni traju od dve do pet godina, nakon čega se tretman ponavlja.

Mezonit je gipka igla koja na račun svoje elastičnosti omogućava remodeliranje lica i vrata u različitim nivoima epiderma.

Jako me je zaniteresovao ceo ovaj proces, pa sam bila svedok i jednoj ovakvoj intervenciji.

mezonitiMezonitima se postiže neoperativni lifting lica, popunjavaju se bore između obrva, na čelu, oko očiju, usana, vrata, dekoltea, nadlaktica, stomaka i bedara. Ovaj tretman može se kombinovati sa hijaluronskim filerima, laserima i dermarolerima sedam dana nakon uvođenja niti. Postupak je apsolutno bezbedan, debljina niti je 0,1 mm, a igle su elastične i ne ostavljaju hematome, već samo tačkice od uboda nekoliko sati nakon intervencije. Osobe koje boluju od poremećaja koagulacije krvi, infekcije kože i onkoloških oboljenja, ne mogu se podvrgavati ovoj intervenciji.

Lice ili tretirana regija dezinfikuju se i nakon toga aplikuje se anestetik u vidu kreme koja mora da odstoji 15 minuta. Nakon toga ubacuju se niti, a njihov broj zavisi od rezultata koji želimo da postignemo: minimalan broj je 10 za regiju oko očiju, a optimalan za celo lice oko 100 niti. Zatim se stavlja maska koja će potpuno ublažiti crvenilo i pacijent nastavlja svoje svakodnevne aktivnosti. Posle nekoliko dana, osetiće se zatezanje kože, a kontrola je nakon tri do četiri nedelje.

Pun efekat intervencije 3D mezonitima vidi se posle 40 do 60 dana.

Ova metoda spada u neoperativni lifting, postupak traje 30-45 minuta, što znatno olakšava jer nema posoperativnog oporavka a efkate je kao pravi lifting kod hirurga.

Koliko sam ja mogla da vidim, u Delta Estetici je ovo jako popularan tretman, i kad sam ja bila na svojim mezoterapijskim tretmanima, bar njih 3 je čekalo u red za mezoniti lica. Cena ovakvog tretaman je čini mi se, 10 eur po niti, ne držite me za reč, nego ako vas zanima pozovite Dr Ivanu.

Ova metoda podmlađivanja, u Rusiji je hit već par godina, a otkriveno je da je ovo i velika tajna poznatih u Americi.

Takodje, ovom metodom može se podizati i zadnjica, da lepo ste pročitale, ZADNJICA!!! Te igle su naravno duže i samim tim i niti.

Kako vam se čini ova metoda podmladjivanja, i da li je ovo nešto što bi ste i same probale?????

 

Uskoro ćete napokon videti i jedan video od mene, već dugo sam u pripremi istog, imala sam problem sa ubacivenjem videa na blog, jer nije nešto moglo, medjutim sad je sve ok – izprogramirano je da može!!

Tako da, nadam se da će vam se dopasti!!!

Kiss Bamby

 

 

Bamby's Beauty Lab

Bamby's Beauty Lab

Zovem se Milica živim u Beogradu i imam 35 godine. Drogerista sam po struci (bivši stipendista dm-Drogerije - Nemačke Industrijske komore Dizeldorfa). Pročitaj više

3 comments

  1. OMG! Shoknula sam se! Inace se bojim igala i padam u nesvest ali ovo me je zgrozilo! 😀 Sta sve zene nece uciniti da pobede vreme :rolleyes:

    Reply
  2. Jao najezila sam se, nema sanse da bih ovo radila 😀

    Reply
  3. Dr Ribnikar kaže da efekat traje 1-2 godine, a da se čelo radi botoxom.

    Reply

Leave a Reply

12 − eight =