Born This Way i Ultra HD tečni puderi – poredjenje

E bilo je krajnje vreme za ovakav neki post!

Prvo što ćete uočiti na mojim “golim” slikama, jeste da sam pegava, flekava i prozirna. 🙂

Znam, zato i volim da se sakrijem ispod pudera, da ujednačim ten, da osvežim svoju pojavu, pa tek onda medju ljude!

Kao što mogu odmah da vam kažem, od svojih pudera očekujem full cover da prekrije sve, da ne delujem “mrtvo” i da naravno drži ceo dan! I naravno, da sa mojih 35 ne ističe moje bore, jer ne želim da izgledam još 10 godina starije, što se dešava ako uzmete ne adekvatanu boju, teksturu i količinu. Pregršt pudera sam probala koji u toku dana oksidiraju, skidaju se, flekave, maste… sve to morala sam proći, ne bih li našla pravi puder za svoju kožu. Posle tolikih godina isprobavanja i testiranja na svom licu, mogu reći da sam našla dva pudera koja se i cenovno i po kvalitetu jako jure. Trenutni apsolutni favoriti su puder iz kuće Too Faced – Born this way i Make up Forever Ultra HD.

Born this way je puder za koji se hvataju mnogi šminkeri grada Beograda, ja sam se prvi put srela sa njim, na profi smikanju za moje venčanje, kod Ene Jović. Pre toga sam samo čitala pohvale, ali ga nisam probala. Što se tiče svadbene žurke, iako je puder bio samo za noćnu varijantu, i za nekih 8h trajanja iste, odlično se držao, koža zdrava i lepa bez izbijanja masnih delova!

Ultra HD je profi puder za slikanja i snimanja! High Definition, ili visoka rezolucija na tv ekranima i kamerama, dozvoljava ovom puderu da od vas napravi filmsku divu. Koža besprekorna, ujednačena –  kao blurovana!

Ja oba OBOŽAVAM! Ultra HD sam do sada kupila 6,7 puta, a Born this way 1 !

Da bih vam lakše prikazala, oba pudera su jako slične nijanse.

Mufe- Ultra HD, možete videti da već sa prvim slojem prekriva skoro sve fleke na licu, i izgleda dosta prirodno.

Born This Way radi isto sve, samo što je mnogo blaži i prirodniji, čak više dozvoljava da vidite prirodni ton kože, kao što su i pege.

Sloj broj 2 ULTRA HD

                                                                                                               Sloj 2 Born this way!

Znam, presešna sam sa ovim crvenim na sred lica, ali pokušavam da vam dočaram oba pudera, bez manipulacije slika, senki i blurovanja kroz razne filtere.

Oba pudera u mom slučaju, traju satima, ne oksidiraju niti menjaju boju u toku dana. Takodje, koristim ih i na drugima, i moram reći da je Ultra HD za nijansu jači, u smislu da ne mrda bukvalno dok ga ne skinete, dok B This way,  ako pipkate lice, može da se malo skine ako lepo ne setujete ili fixirate nekim sprejem. Oba pudera su oko 50 eur u i možete ih naći kod nas u Sephori a preko u svim većim parfimerijama koje drže Make up forever i Too Faced proizvode.

Ranije, znate da se nisam odvajala od Studio Fix fluida od MAC-a , sada su ga ova dva pudera skinuli sa trona. Najsličniji MACov je po meni prolongwear, isto se ponaša na mojoj koži kao ova dva, pokriva sve a ne oksidira i ne menja boju nikad, to što kupite u bočici, to vam bude posle i na licu! Tako da, ostavljam vam izbor, ovde  je za mene mrtva trka, i u ovom krugu, izabrala sam dva po meni najbolja, tako da tu dileme nema, možete i sami da vidite u priloženom!

Često me na insta-storiju/ live pitate za preporuku pudera za masnu kožu, i u jednom dahu ću vam reći odmah da kupite jedan od ova dva! Od kako njih koristim, baš često dobijem komplimente za ten, tako da još jedna potvrda da su odlični!

Kako vam se čine ovi puderi? Imate li preporuku, da ste probali neke slične mozda drogerijskog ranga, a da daju sve ove beneficije=?

Tu sam, slušam!

 

Kiss Bamby

Bamby's Beauty Lab

Bamby's Beauty Lab

Zovem se Milica živim u Beogradu i imam 35 godine. Drogerista sam po struci (bivši stipendista dm-Drogerije - Nemačke Industrijske komore Dizeldorfa). Pročitaj više

1 comment

  1. Ja sam skoro potrošila TF Born this way, baš sam zadovoljna. A nisam masnokožac! Još ga koristim u kombinaciji sa tf korektorom 🙂
    Na fotkama mi se više dopada TF nego MUFE.

    Reply

Leave a Reply

2 × one =