Grčka — sve i svašta

U ovom postu ću ukratko opisati kako je ove godine što se tiče kupovine u Grčkoj. Kao prvo, kriza je uveliko zakucala na njihova vrata.

S obzirom da sam od Kavale do Soluna bila po raznim mestima, kriza se najviše oseti na Halkidikiju. Cene su masovno podigli i na plažama, cene voća su veće nego prošle godine, a jedino šta sam zapazila pozitivno je to da se u letovalištima oko Kavale iole pristojno može letovati za male pare.

Pri vožnji iz Kavale prema Halkidikiju, pumpe na kojim a sam prošle godine pravila pauze ili točila benzin, ove godine ne rade. Svuda su nadpisi – na prodaju ili za izdavanje. Lokali zapušteni, prašina i prljavština na sve strane. Posebno mogu naglasiti da u mestu Nea Flogita, gde obično idem da šetam uveče, korov raste na sve strane. Mogu reći da izgleda kao mala džungla na plaži, travuljina svuda raste, papiri, smeće i preprodavci torbi koji se kriju u tom rastinju….. jako tužno. A mesto je inače jako lepo i ima divnu plažu, ali sam ovd godine samo jedno veče prošetala i otišla na sladoled i zbrisala brzom brzinom. Šteta!! Jako sam volela to mesto….

Što se tiče Soluna, kao i uvek svratila u Cosmos, centar grada i Mega Outlet, da izvidim situaciju sa markiranim stvarima.  Naravno, Adiddas ove godine ima super stvari, uzela sam originals jaknicu i decko dukseve koji su po 30 Eur. Patike su od 25- 80 eur u outletu. Replay, Diesel, Killah i druge farmerke zenske su 25 Eur, da da 25. Samo sto je jako teško ubosti model i broj.  Ja ga ne nadjoh, a ni dragi.

U Cosmosu, klasika, Srbi jure kao muve bez glave! Zaru su opustošili nose i velike i male stvari, kupuju makar poklonili drugima, samo da kupe da pise Zara (kao da je to neka marka). Eh, nekad me sramota odakle dolazim.  Uglavnom, sam sve na brzaka pogledala, ušla sa namerom i kupila ono sto sam tražila.

Centar Soluna je bolja opcija, jer tamo nije sve razgrabljeno kao u Cosmosu.

I evo moje kupovinice!

Naravno H&M ne mogu da obidjem, kao prvo zbog veša koji obožavam, meni je to najudobniji i najlepši veš! Drugo, jer ima već jesenje stvari, morala sam da probam sve nove haljinice koje su izašle( na nesreću mog dečka, koji je jadan morao da me čeka) 🙁

MAC kozmetika, nije mi bila ovaj put neophodna, jer sam svu nabavku obavila u USA, tako da sam samo uskočila i uzela Studio Fix fluid i ove nove praktične tubice, sa Strob Cream – da probam. O tome vise u sledećiim postovima, jer je stvarno Fenomenalna !!

Ovaj pink sako sam uzela u Pull& Bearu, kostao me je samo 12 Eur, i baletankice iz H&M su bile 9.90!  Dosta stvari sam pokupila  na sniženjima u H&M, što za posao i casual stvarčica.

Oduševljena sam mojom zutom Chanel majicom. (Naravno samo je kopija printa ) . Sve ukupno me izašlo oko 100 eur.

Ako nameravate da idete,  obavezno svratite u Mega outlet, jer tamo uvek nešto donose od robe sto nema nigde u Solunu. Mogu da se iskopaju super komadi!  Sve ulichice uz more su vam pune butika  i lokala tako da tu necete mnogo zagubiti.

Procesljajte centar grada i Mega outlet, a Cosmos možete slobodno preskociti!

Ljubi Vas BAMBY i lepo se provedite na odmoru ako idete sad u GR.

 

Bamby's Beauty Lab

Bamby's Beauty Lab

Zovem se Milica živim u Beogradu i imam 35 godine. Drogerista sam po struci (bivši stipendista dm-Drogerije - Nemačke Industrijske komore Dizeldorfa). Pročitaj više

2 comments

 1. gde tacno ima MAC radnja?

  Reply
  1. Draga Tina,

   U centru Soluna, ne znam kako se piše ulica niti izgovara, idi na njihov oficijalni sajt i nadji lokaciju.
   Ne možes ga omasiti ako šetas po ulicama i šopingujes.
   Osim toga u Robnoj kuci Attica u Cosmosu ima MAC stand, pa i tamo možes pogledati.
   pozdrav i lepo se provedi 🙂

   Reply

Leave a Reply

2 × five =