Opšti uslovi prodaje

NARUČIVANJE

Proizvodi se naručuju putem aplikacije na blogu. Ukoliko prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, a o tome će obavestiti Kupca e-mailom (telefonom) sa naznakom isporuke preostalih proizvoda. Sa isporukom tih proizvoda poslaće Kupcu e-mail u predviđenom roku za isporuku preostalih proizvoda.

PLAĆANJE

Naručene proizvode s troškovima dostave (ako ih ima), Kupac će Prodavcu platiti po dospeću.

Prilikom naručivanja porizvoda, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi. Sigurnost podataka prilikom kupovine je garantovana. Informacije o Kupcu neće biti korišćeni u druge namene.

Sve cene proizvoda jasno su navedene na web stranici i uključuju poreze. Troškovi poštarine nisu uračunati u cene proizvoda. Trošak poštarine može varirati u zavisnosti od ukupnog iznosa porudžbine.

DOSTAVA

Naručena roba dostavlja se do vaših ulaznih vrata. Proizvodi se šalju kurirskom službom.

Okvirni rok isporuke je 3-10 radna dana. Rok počinje od trenutka potvrde porudžbine. Procenjeno vreme dostave može biti i duže od naznačenog ukoliko naručeni proizvodi nisu trenutno dostupni ili ste potvrdu o online kupovini dobili u toku vikenda ili državnih praznika. Proizvodi se isporučuju na poštansku adresu navedenu u registracionom formularu. Isporuka se smatra kompletiranom kada se pošiljka uruči primaocu na adresi navedenoj pri kupovini.

KONTROLA DOSTAVE

Odmah po isporuci pošiljke, kupac je dužan da pažljivo proveri:

– da li je ambalaža oštećena

– da li broj pošiljke na paketu odgovara broju navedenom u dokumentaciji. Kupac mora odmah obavestiti kurira ako postoji bilo kakva šteta na pakovanju ili na proizvodu.U slučaju oštećene pošiljke kupac mora kontaktirati Prodavca i dati pojedinosti. U slučaju lošeg kvaliteta ili oštećenog proizvoda klijent ima pravo na hitan povrat novca po prijemu fotografije koje prikazuje oštećeni proizvod na mail Prodavca.

REKLAMACIJE

Svaka kupovina putem ovog bloga (u daljnjem tekstu: Sporazum o kupovini) od strane korisnika koji pristupa blogu (u daljem tekstu: Klijent) uređuje se ovim opštim uslovima.

Klijent ima pravo na raskid sporazuma o kupovini, prema vlastitom nahođenju i bez razloga u roku od 7 dana. Mogućnost povraćaja robe završava se osmog dana nakon primanja pošiljke. Klijent je u obavezi da o tome na vreme obavesti Prodavca. Povraćaj novčanih sredstava biće izvršen korišćenjem iste metode plaćanja kojom se koristio Klijent. Klijent ne snosi nikakve troškove osim troškova slanja proizvoda na adresu Prodavca u Beogradu. Važno je da je roba vraćena na adresu prodavca u Beogradu u roku od 10 dana nakon primanja pošiljke. Proizvodi moraju biti neoštećeni i nekorišćeni. U slučaju lošeg kvaliteta ili oštećenog proizvoda klijent ima pravo na hitan povraćaj novca ili zamenu proizvoda po prijemu fotografije koja prikazuje oštećeni proizvod na mail Prodavca.

Prodaja se vrši samo na teritoriji Srbije.