Sheet Mask – Čemu služe?

starskinNovi trend na Instagramu pa i svetu, su selfie fotografije sa “sheet” maskama na licu.sheetchrissy-lead-830x524

Opet, ni mene ovaj trend “lenjih devojaka” nije zaobišao!

maska lice

Ko još ima danas vremena i para za duge tretmane i posete salonima?!Niko!

Takozvani – trend “lenjih”,  je iz razloga što možete biti svoj kozmetičar u kućnim uslovima, i ne morate vući svoju lenju guzu u salone. Naravno, opet pričamo o nekim normalnim kožama, ne problematičnim, jer to jeste za kozmetičara i dermatologa!

Savršeno= brzo + jeftino!

Ovaj trend nam dolazi iz Azije tačnije Koreje. Maske se sastoje od tanke pamučne “list” tkanine ili tankog papira u formi lica, natopljene tečnošću na raznim bazama seruma, krema i ulja. I to bi trebalo da bude super jednostavno za korišćenje:

 • Samo izvučete pamučnu maskicu iz kese i stavite na lice
 • Držite 20-30 minuta dok odmarate i voila

Zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, zar ne? Ali jeste!
p400284-av-01-hero
Ove maske se koristi za posebna stanja kože, putovanja,  kad imate puno suvih, perutavih delova lica, potrebu za hitnom hidratacijom i rehablitacijom kože. Koža dobije brzo sastojke koji joj fale. Instant rešenje. Naravno, u moru izbora, morate naći adekvatnu. Koža vam posle ovih maski, stvarno deluje mekše, lepše, nahranjeno i sjajno!

Prvi put kad sam probala ovakvu vrstu maske kupila sam Pearl masku iz Sephore. Bila sam dugo u zadimljenoj prostoriji, jedva čekala da dodjem kući, skinula šminku i stavila tu masku. Odmarala nekih 20-30 minuta sa maskom na licu, i skinula. Lice mi je zaista delovalo odmornije, mekše i sveže. Posle te maske, bacila sam se na istraživanje tržišta. Koji brendovi su popularni, koje maske najprodavanije i došla do Starskin maski. Trenutno jedan od bolje osmišljenih marketinških trikova, jer svi žele da ih probaju. Ceo instagram bruji o ovim maskama. Od Amerike do Azije, svi hoće da prate trend “sheet” maski.

Ovakve maske, imaju nekad i po 30ml seruma u sebi, tačnu dozu koju nanesete na lice, pa i ostatak koji curi iz kesice možete naneti na dekolte i vrat! Višak koji ostane ne koži posle skidanja maski, blago utapkajte prstima u lice, nema potrebe za ispiranjem vodom. To i jeste njihova tajna. Lice pokupi tačno onoliko koliko treba, dobije punoću i hidrataciju. Posle nekih možete odmah naneti i kompletnu šminku, i sve će izgledati fantastično. Prosto ćete sijati.

starMASK

sheet maskSTeet mask starskin

Probala sam i one samo za okoloočni deo, takodje jako lepo nahrane kožu oko očiju.

eyeocna,maska

oke

Zanimaju me  maske, koje imaju aplikacije životinjica po sebi. Em zabava, em lepota! To tako liči na mene!

thumb-14309645546365_405x405Animal sheet masktonymoly-im-real-aloe-face-mask-sheetcloseup_f35483f73e507613a5027506a50a488e0074513e_1426559033_Amino_20Pore_20Tight_20Msk
Krajnji ishod? Svakodnevna upotreba nije za preporuku! Dermatolozi, preporučuje korišćenje ovakvih maski jednom nedeljno. Hidratacija neće trajati više od jednog dana, one neće ni zameniti u potpunosti vaš serum i kremu za lice. Fina su zabava, brzi rezultati i u današnjoj situaciji, finansijski momenat je jako bitan, jer je cena vrlo povoljna. Maske se prodaju uglavnom na komad, i paketić košta od 300 do 1500 dinara. Probala sam i jeftinije i skuplje, i efekat je uglavnom isti – dobar. Dobro pročitajte koja je za koji tip kože namenjena, od čega se sastoji, i šta vi od nje očekujete. Izbor je stvarno veliki.

Prednost ovakvih maski, jeste da ih uvek možete staviti u neki džep kad putujete, travel friendly skroz.

U Srbiji, najveći i najbolji izbor ovakvih maski našla sam u Sephori, i mislim da imaju i u Liliju i to od Dr. Colića.

Azijska nega je kolevka nege i ne treba je zanemariti, kao što sam ranije pisala tu su i  Konjac Sundjeri, BB i CC kreme koje su takodje došle iz njihovih laboratorija, pa i Mesosys. Danas ne možemo da zamislimo našu beauty rutinu bez tih proizvoda.

sephora
Ako nista iracionalno fanatični o svojoj koži kao što sam ja, ne morate često trošiti pare na ovakve mackalice.  Ja lično, nisam imala neke alergijske reakcije niti druge probleme, ali drugarica je imala crvenilo i reakciju na masku od aloje.Iako ne postoje kliničke studije koje dokazuju da li ili ne prodiru sastojci bolje nego obični serumi, meni je dovoljno da osetim količinu hidratacije i vlažnosti pod rukom na licu. Bože moj, meni prijaju.Jedino što vam se može desiti, jeste – pošto ih prave “one size fits all” da vam maska ne odgovara licu,  da bi ste izbegli pri nanošenju vazdušne balončiće, preporučujem da prvo krenete od čela sa lepljenjem, pa onda polako preko nosa, do brade. Imala sam problema u početku, zato i dajem savet kako je najbolje da ih “zalepite”.Uživajte u blagodetima kućnog spa tretmana.Nadam se da sam vam malo pomogla i rešila dilemu oko izbora.

Zanima me ko je od vas probao sheet maske? Podelite utiske sa nama 🙂

Kiss 

Bamby 

Bamby's Beauty Lab

Bamby's Beauty Lab

Zovem se Milica živim u Beogradu i imam 35 godine. Drogerista sam po struci (bivši stipendista dm-Drogerije - Nemačke Industrijske komore Dizeldorfa). Pročitaj više

2 comments

 1. Probala sam Sephorinu pink za hidrataciju kao i Dr. Colić, neke dve, tri različite i sa sve 3 sam bila zadovoljna. Što kažeš, brzo, lako a efikasno.
  Jesam li ja preskočila u tekstu gde si ove tvoje nabavila? Pretpostavljam preko nekog sajta ali kog? 😀 L.

  Reply
  1. Na njihovm instagram profilu ima sve informacije, pokušaću da linkujem. A Maske sam posle kupovine jedne dobila na recenziju ostale 🙂

   Reply

Leave a Reply

1 + seven =