Summer Giveaway broj 2 – Vichy Dercos

Uslišene su naše želje devojke!

Ovo je za sve vas koje me pitate koji šampon da kupite da je  BEZ SULFATA,  BEZ BOJA i BEZ PARABENA.

Zašto naglašavam ovo?

Zato što, ni sama ne pamtim koliko sam upita dobila za preporuku šampona, koji štite kosu koja je tretirana keratinom!

Često sam preporučivala dečije i prirodne šampone, ali to nije bilo rešenje za ostale probleme kose.

Zašto ne sulfati?

Sulfati su u tenzidi. Odnosno, molekule koje privlače vodu i ulje, takvo jedinstveno svojstvo dozvoljava šamponima i  čistačima da odvoje prljavštinu i ulje od vaše kože ili kose. Negativno je to, oni su toliko jaki, da uklanjaju i vaša prirodna ulja i proteine sa kože ili kose,  koji su tu da vam sačuvaju  i neguju kožu. Tako štete i  obojenoj kosi i  oštećuju folikulu dlake.  Što dovodi, da kosa izgubi sjaj, postaje suva i teško za češljanje!

Nešto novo iz Vichy porodice nam stiže baš za farbanu kosu, sa osetljivim temenom glave.

DERCOS KREMA ZA PRANJE I UMIRIVANJE KOŽE GLAVE za farbanu kosu!

Elisa Simonpietri, naučna direktorka Vichy Internationala, pojasnila je kako farbanje utiče na osetljivost temena:

Neki hemijski sastojci koji čine osnovu preparata za farbanje kose, prvobitno su osmišljeni i za nanošenje na kožu glave. Međutim, kad je teme glave u dužem kontaktu sa takvim molekulama, posledice mogu biti promena u kvalitetu hidrolipidne barijere i disbalans pH vrednosti kože glave.“ Simonpietri je dodala da je koža temena glave vrlo osetljivo područje, zbog toga što sadrži mnoštvo nervnih završetaka. Napadajući baš taj osetljiv deo kože, farbanje može da izazove osećaj neprijatnosti, svraba ili, još gore, perutanje kože ili alergije. Nekad se dogode trenutne reakcije, budući da direktnu agresiju na kožu mogu vrlo brzo da proprate osećaji neprijatnosti i svraba. S druge strane, iziritirano teme može da postane i osetljivije nego teme pod normalnim uslovima. Zato, usled ponovljenih farbanja, koža može postati sve krhkija, što dalje vodi do intenzivnijih reakcija ili alergija

Ovo je prvi put da je neki proizvod za pranje kose u jednom potezu uspeo da umiri kožu glave, istovremeno pojačavajući boju kose!

Hipoalergenska kremasta tekstura visoke podnošljivosti i formula bez sulfata koja čisti kosu bez skidanja boje. Formula sadrži Sensirine i Madecassoside, dva najnovija aktivna sastojka koje je razvio Dercos, a koji odmah umiruju kožu. Teme glave je iznova uravnoteženo svakim novim nanošenjem, čime osetljiva koža postaje normalna i nema svraba niti iritacija.

Dercos Vichy šampon dolazi u jako lepoj plavoj bočici od 250ml, i što je meni jako prakitčno, jer gore ima pumpicu! Mrzim one šampone što moraš da okrećeš pod tušem, i onda mi uvek izleti previše proizvoda. Ovako, mislili su i na ekonomično doziranje!

Priznajem dobila sam Dercos šampon od uvoznika da probam, a verovatno sama ne bih ni kupila, jer nikad nisam tražila za negu farbene kose dermatološki šampon, sem kad sam imala neke bitne probleme. Uvek kupujem ili obične drogerijske ili baš salonske šampone, tako da, ja ne bih sigurno u tim delovima gde je dermatološka kozmetika tražila šampon, te ne bih znala ni da ovako nešto postoji!  Zbog toga, skrećem vam pažnju na ovaj Dercos šampon! Cena od 1760 dinara je sasvim ok, ako računate da ga nećete brzo potrošiti, jer ne postoji potreba za previše proizvoda.

Kako u poslednje vreme jako puno pohvala dobijam za kosu, računam da radim sve ispravno! Poslednjih 11 meseci, nisam farbala kosu pri temenu, samo ove krajeve koji su imali pramenove i balayage. Tako da ceo gornji deo kose do ispod ušiju je moja prirodna boja!

Moja je sreća što imam tek po koju sedu dlaku sa 35 godine,  pa ne moram da se farbam u korenu. Meni ovaj šampon pomaže da održim boju i keratinsku negu na dlaci.

Kako ga koristim relativno kratko, ne mogu vam reći konkretne utiske, pa eto, mogu vam  preporučiti da probate.Lako se kosa posle raščešlja i bez maske i balzama, to je ono što se meni najviše i dopalo. Spakovala sam ga za odmor, a i tu su dva poklona za vas!


 

Igraćemo se ko i do sad na instagramu.

Izvlačenje  dobitnika u ponedeljak 24.07.2017

Uslove možete pročitati na Vichy Dercos slici na instagramu – OVDE 

SREĆNO!

Bamby's Beauty Lab

Bamby's Beauty Lab

Zovem se Milica živim u Beogradu i imam 35 godine. Drogerista sam po struci (bivši stipendista dm-Drogerije - Nemačke Industrijske komore Dizeldorfa). Pročitaj više

Leave a Reply

14 − six =